Значення психолого-педагогічного супроводу учнів інклюзивних класів у вітчизняній та зарубіжній літературі. - Гордійчук, Оксана Євгенівна; Катеринюк, Христина (My University, 2022)
Актуальність окресленої науково-практичної проблеми спричинена тим, що перед сучасною школою постає проблема не просто підготувати учнів до майбутньої самостійної трудової діяльності, озброїти їх окремими знаннями та вміннями, а значною мірою забезпечити гармонійний розвиток особистості, підготувати до самоосвіти та саморозвитку. Тому на допомогу дитині приходять дорослі, які можуть надати різноманітну підтримку, в силу своєї соціальної, професійної компетентності. Ця необхідність психологічної та педагогічної підтримки у розвитку дітей всіх категорій і в різних типах закладів освіти призвела до появи такого терміну, як «психолого-педагогічний супровід».
Keywords: супровід; підтримка; психологопедагогічний супровід