ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ МОДУЛЯ «ПАННА» (ВУЛИЧНИЙ ФУТБОЛ) У ПРОЦЕС ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ШКОЛЯРІВ 5-6 КЛАСІВ - Кошман, Анастасія (My University, 2025)
Кошман А. Ю. Особливості впровадження модуля «Панна» (Вуличний футбол) у процес фізичного виховання школярів 5-6 класів. Кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 «Середня освіта. (Фізична культура)». – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича МОН України, Чернівці, 2025. Дослідження присвячено пошуку нових, мотивуючих видів фізичної активності для сучасних школярів, що відповідають вимогам НУШ. «Панна» розглядається як доступний та динамічний варіативний модуль, що сприяє не лише розвитку фізичних якостей (спритність, швидкість, координація), але й соціалізації, комунікації та креативності учнів. У ході дослідження було проаналізовано специфіку гри та розроблено конспекти уроків із елементами «Панна», які можуть бути інтегровані у варіативну частину навчальної програми для 5-6 класів. Практичне значення роботи полягало у наданні конкретного інструментарію для модернізації змісту уроків фізичної культури та підвищення рухової активності й мотивації школярів.
Keywords: ігрові симуляції, когнітивно-рухові вправи рухова активність, Панна, технічний контроль, школярі.