Особистісні та мотиваційні чинники задоволеності життям працівників організації - Меленко, Юлія Миколаївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У магістерській роботі досліджено психологічні особливості впливу особистісних і мотиваційних чинників на рівень задоволеності життям. Проаналізовано сучасні підходи до розуміння суб'єктивного благополуччя, життєстійкості та мотивації, визначено їх взаємозв'язок із психологічним функціонуванням особистості. Емпіричне дослідження проведено на вибірці з 54 респондентів із використанням комплексу методик; тесту Т. Лірі, «Індексу задоволеності життям» Н. Паніної, методики О. Потьомкіної, тесту життєстійкості С. Мадді та діагностики отивації успіху й уникнення невдач А. Реана. Виявлено статистично значущі позитивні зв'язки між задоволеністю життям, життєстійкістю, мотивацією досягнення та адаптивними міжособистісними характеристиками. Встановлено, що внутрішні особистісні ресурси є ключовими детермінантами суб'єктивного благополуччя.
Keywords: задоволеність життям; життєстійкість; мотивація успіху; мотиваційні чинники; особистісні характеристики