Про версифікаційну особливість компонування поетичних збірок Івана Франка. «Іван Франко: Я єсть пролог…» - Bunchuk, Borys (My University, 2019)
у статті показано, що Іван Франко, укладаючи свої поетичні книжки, намагався не розташовувати поруч творів з однаковою формою. Однак цього принципу поет не абсолютизував. У восьми збірках наявні окремі приклади "сусідства" віршів з однаковою формою. Більшість із них можуть бути пояснені змістовою спільністю таких поезій.
Versification features of the compilation of Ivan Franko`s poetry collections
Keywords: поезія; вірш; форма; розмір; строфа; рима