Особливості перекладу медичних термінів в кінодискурсі - Урсакій, Богдана-Олександра Вадимівна (Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, 2024)
У роботі здійснено комплексний підхід до вивчення шляхів перекладу медичних термінів, також розкрито визначення кінодискурсу, розглянуто лінгвістичні особливості медичних термінів, а також перекладацькі трансформації у процесі їх перекладу. Матеріалом дослідження слугували 750 медичних термінів, вибраних зі скриптів 8 сезону англомовного серіалу Доктор Хаус обсягом 102 531 слововживання. Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, додатків та списку використаних джерел.
Keywords: кінодискурс, скрипт, медичні терміни, переклад, трансформації