Заповідна справа та організація туристично-рекреаційної діяльності на територіях природно-заповідного фонду: навч. посібник - Yemchuk, Tetiana; Данілова, Ольга (Чернівецький нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2019)
У запропонованому виданні висвітлені основні науково-теоретичні та методичні засади та особливості організації заповідної справи як галузі міжнародної природоохоронної діяльності. Розглянуто питання, пов’язані з організацією, функціонуванням, охороною природно заповідних територій та об’єктів, управлінням, основними принципами концепції створення екологічної мережі, структурою та класифікацією природоохоронних територій і формами міжнародного співробітництва в галузі організації, збереження та використання природоохоронних територій. Велику увагу приділено організації та управлінню туристично-рекреаційною діяльністю на територіях природно-заповідного фонду, як важливого виду діяльності природоохоронних установ України. Навчальний посібник розрахований для використання в навчальному процесі підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальністю 073 «Менеджмент» та для студентів природничих та географічних факультетів.
Keywords: природно-заповідні території; екологічний туризм; управління туристично-рекреаційними територіями; природно-заповідний фонд; заповідна справа