Типологізація новотворів сучасної англійської мови за формантним критерієм - Заслонкіна, Анна Володимирівна (Міжнародний гуманітарний університет, 2022)
Еволюція лексичного складу мови зумовлює функціональні зміни на якісно новому рівні: тож звернення до системного розгляду морфолого-словотвірних особливостей у царині англійської неології є актуальним і своєчасним. Особливо це стосується інтенсивно збагачуваних пластів лексичного інноваційного фонду, де чільне місце займає неологічна лексика сучасної публіцистики. З’ясовано, що домінуючою словотвірною тенденцією, яка детермінує вербальну репрезентацію нового знання, є економія ресурсів мислення на основі смислових трансформацій загального лексикону.
Keywords: абревіація, афіксація, запозичення, конверсія, неологізм, семантична деривація, скорочення, словоскладання, публіцистика.