НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОЦЕСУ ФІЗИЧНОГОВИХОВАННЯ ШКОЛЯРІВ В УКРАЇНІ - Ячнюк, Максим; Кавчак, Ілля (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Фізичне виховання відіграє одну з важливіших ролей у формуванні молодого покоління, зміцненні та збереженні здоров’я, підготовці до майбутньої професійної діяльності та захисту України. Громадянам надається право займатися фізичною культурою і спортом незалежно від майнового і соціального стану, національної та расової належності, статі, освіти, віросповідання або інших особливостей. Держава створює умови для правового захисту прав та інтересів громадян у галузі фізичної культури і спорту, розвиває фізкультурно-спортивну індустрію та інфраструктуру, заохочує та стимулює прагнення громадян зміцнювати своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя.