Besonderheiten der deutsch-ukrainischen Übersetzung von Kulturemen in F. Grillparzers Werken - Заполовський, М.В. (Видавничий дім «РОДОВІД» Книги-ХХІ, 2016)
У статті розглядається специфіка перекладу культурем з німецької мови на українську в драматичних і прозових творах Франца Грілльпарцера. В рамках проведеного дослідження обгрунтовано вибір матеріалу та об’єкта аналізу, виокремлено методом вибірки лексичні елементи понятійного поля «Monarchie» за відповідною тематичною групою, а також запропоновано переклад 3 віршів поета.
Keywords: реалія, лексема, культура, мова, культурема, переклад