Основи природознавства з методикою : метод. рек. для студентів першого (бакалавр.) рів. вищ. освіти спец. 012 Дошкільна освіта ОПП «Дошкільна освіта (Психологія в закладах дошкільної освіти)» - Танявська, Ярина Андріївна; Перепелюк, Інна Романівна (My University, 2023)
Пропоновані методичні рекомендації покликані допомогти студентам успішно опанувати навчальною дисципліною «Основи природознавства з методикою» і забезпечити їх необхідним обсягом теоретичних знань і практичних умінь. Вони складені відповідно до ОПП підготовки студентів бакалаврського рівня вищої освіти «Дошкільна освіта (Психологія в закладах дошкільної освіти)». Навчальний предмет побудований таким чином, щоб студент якнайкраще зрозумів закономірності та взаємозв’язок між змістом, структуро, засобами, методами, формами навчання, адже природа є одним з важливих чинників впливу на людину, зокрема на дитину. Перед педагогом нового часу будь-яка робота з групою дітей має базуватися на індивідуальному підході, повинна бути спрямована на кожну дитину. З цією метою вихователь має запропонувати малятам варіативні, близькі за змістом техніки, що дасть можливість дошкільнятам розвиватися у своєму ритмі.
Keywords: Природа, дошкільники, заклад дошкільної освіти, методика природознавства