Готельні комплекси півострову Халкідікі: попит, пропозиція та перспективи розвитку. - Литкіна, Крістіна Юріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено особливості функціонування та розвитку готельних комплексів півострова Халкідікі — одного з провідних туристичних регіонів Греції. Основна увага приділена аналізу сучасного стану попиту й пропозиції на готельні послуги, з урахуванням сезонності, типів туристів, рівня інфраструктурного забезпечення та цінового сегментування. Окремо розглянуто чинники, що впливають на формування туристичних потоків, зокрема природно-рекреаційний потенціал, культурну спадщину, маркетингові стратегії готельного бізнесу та міжнародну кон'юнктуру. У роботі окреслено перспективи розвитку готельної інфраструктури в регіоні Халкідікі, з акцентом на інноваційні підходи, стійкий розвиток та адаптацію до нових викликів туристичної галузі. Дослідження має прикладне значення для фахівців туристичної сфери, інвесторів та представників готельно-ресторанного бізнесу.
Keywords: Халкідікі, готельні комплекси, туризм, попит, пропозиція, сезонність, туристичний ринок, готельний бізнес, перспективи розвитку, інфраструктура, сталий туризм.