ЕКОНОМІЧНІ ТА СОЦІАЛЬНІ ДЕТЕРМІНАНТИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМНИЦТВА - Lopatynskyi, Yurii; Zybareva, Oksana V.; Євдокименко В.; Shylepnytskyi, Pavlo; Підгірна, Валентина; Кіндзерський, Віталій; Кифяк, Вікторія; Verbivska, Liudmyla; Kravchuk, Iryna; Liubov, Vodianka; Prokopets, Liudmyla; Гуменюк М.; et al. (Технодрук, 2023)
У колективній монографії обґрунтовано сучасні фактори та інструменти формування конкурентоспроможності підприємництва в новітніх умовах, з акцентом на постулатах ноосферних цивілізаційних трансформацій, державно-приватному партнерстві, соціальній відповідальності бізнесу, особливостях використання циркулярних бізнес-моделей тощо. Розглянуто вплив цифровізації на конкурентоспроможність підприємництва, зокрема, ризики та напрями підвищення конкурентоспроможності підприємств в умовах цифровізації, ключові тенденції розвитку інноваційної екосистеми в умовах розбудови інформаційного суспільства, концептуальні засади стратегії розбудови цифровізаційноорієнтованих стартапів. Систематизовано фактори конкурентоспроможності аграрного підприємництва в умовах економічної невизначеності та соціальних викликів, закцентовано увагу на державній підтримці розвитку сімейних фермерських господарств, визначено проблеми соціалізації підприємництва в рамках селозберігаючої моделі, окреслено перспективи розвитку аграрних підприємств в сучасних умовах.
Keywords: Конкурентоспроможність, підприємництво, цифровізація, державно-приватне партнерство, стратегія, інновації.