Використання казкотерапії в процесі вивчення молодшими школярами природничої освітньої галузі - Кочерган, Ганна Дмитрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Кваліфікаціна робота присвячена дослідженню використання казкотерапії в процесі вивчення природничої освітньої галузі в початковій школі. У першому розділі розглянуто теоретичні основи казкотерапії у контексті початкової освіти. Проаналізовано наукові підходи до використання казкотерапії, а також визначено психолого-педагогічні основи її застосування з учнями молодшого шкільного віку. Окрему увагу приділено ролі казки як засобу пізнання природи, що полегшує дітям засвоєння природничих знань у доступній і цікавій формі. Другий розділ досліджує практичні аспекти використання казкотерапії під час вивчення природничих дисциплін у початковій школі. Проведено аналіз стану застосування казкотерапії вчителями початкових класів, вивчено її вплив на формування екологічної свідомості дітей та представлено методичний супровід, необхідний для ефективного впровадження казкотерапії.
Keywords: казка; молодші шкоярі; казкотерапія; природнича освітня галузь