Кримінальний регіон? Що воліють висвітлювати Хмельницькі ЗМІ - Василик, Любов Євгенівна (ІДПО: https://idpo.org.ua/articles/4202-kriminalnij-region-shho-voliyut-visvitlyuvati-xmelnicki-zmi.html, 2021)
Негативно забарвлені матеріали у масовій комунікації по суті перетворюються у певний вияв вербальної агресії. Вона має делікатний характер і впроваджується через навіювання на рівні підсвідомого. Негатив в помічених нами обсягах характеризується своєю системністю і регулярністю, що й робить його небезпечним. На жаль, чіткого визначення медіанасильства у ЗМІ наразі немає, як і глибоких міждисциплінарних досліджень на цю тему. Можливо, саме відсутність цього й спричиняє неякісні медійні практики.
Keywords: медіанасильство, масова комунікація