Професор Мирон Кордуба : українська географічна спадщина - Руденко, В.П.; Грек, К.В. (My University, 2021)
Географічна спадщина професора Мирона Кордуби є на сьогодні малодослідженою й маловідомою в українській науці та освіті. Основною причиною цього є, на нашу думку, сприйняття, осмислення й бачення М. Кордуби насамперед як фахівця-історика, що збагатив українську науку новітніми дослідженнями у царині історичних дисциплін. Виявити, знайти, розвинути підвалини географічної науки, освіти, українського географічного світогляду, виховання, закладені багаторічними пошуками і здобутками професора Мирона Кордуби, – надзвичайно важлива мета, яка постала сьогодні перед багатьма сучасними українськими географами-науковцями, освітянами, вихователями. У їхній когорті і автори цього видання. Отже, запропонована увазі читача розвідка про українську географічну спадщину професора Мирона Кордуби складається з п’яти розділів. У першому розділі висвітлюється життєвий і творчий шлях Мирона Кордуби в географії. Другий розділ характеризує розлогі фундаментальні праці вченого у царині географії населення України. У третьому розділі розглядаються економіко- та політико-географічні крає- та країнознавчі напрацювання професора. Четвертий розділ присвячений географо-педагогічним та картографічним творам освітянина. У п’ятому розділі розкриваються основні результати історико-географічних та географо-топонімічних досліджень професора Мирона Кордуби.
економічної географії та екологічного менеджменту
Keywords: професор Мирон Кордуба; краєзнавчі дослідження