ГРОМАДЯНСЬКЕ ВИХОВАННЯ В СИСТЕМІ ПОЗАКЛАСНОЇ РОБОТИ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Микитюк, Христина Михайлівна (My University, 2021)
Зміцнення соціально-економічної бази, підвищення добробуту населення України, стабільність в політичній обстановці, залежать від виховання нового покоління, громадянсько-освіченого і гармонійно розвиненого. Досліджувана проблема громадянського виховання учнів є досить актуальною, оскільки якраз школа покликана виховати справжнього громадянина, патріота своєї держави, який знає свої права та обов’язки. Реалізація цих вимог віднайшла відображення у державних документах, а саме: ««Законі України «Про виховання дітей та молоді», Державній програмі «Освіта» (Україна XXI століття), «Концепції громадянського виховання особистості в умовах розвитку української державності», «Концепції громадянської освіти в школах України», «Концепції позакласної освіти, виховання»» [48]. У концепції громадянського виховання зазначається: «що держава покладає на педагогів такі завдання: виховання свідомого громадянина, патріота; формування у молоді потреби та вміння жити у громадянському суспільстві, духовності та фізичної досконалості, моральної, художньо- естетичної, екологічної культури тощо».