Мікіцел Д.О. Штучний інтелект у внутрішній політиці США: аналіз загроз та інновацій в епоху Індустрії 4.0 - Мікіцел, Дар'я Олександрівна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджуються особливості впливу технологій штучного інтелекту на внутрішню політику США в умовах розвитку Індустрії 4.0. Розкрито ключові аспекти використання ШІ в економічній, безпековій та інформаційній сферах, проаналізовано нормативно-правові підходи США до регулювання інноваційних технологій та протидії новим загрозам. Особлива увага приділена феномену дезінформації, діпфейкам, алгоритмічним маніпуляціям та ризикам для виборчих процесів. Робота оцінює вплив ШІ на ринок праці та економіку США, механізми забезпечення національної та кібернетичної безпеки, а також стратегії держави щодо поєднання технологічного розвитку з безпековими вимогами.
Keywords: штучний інтелект; внутрішня політика США; Індустрія 4.0; національна безпека; дезінформація