Аналіз туристичної інфраструктури Київської області та її вплив на розвиток міжнародного туризму. - Гоголь, Аліна Віталіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Розглянуто теоретичні основи поняття туристичної інфраструктури та міжнародного туризму. Проаналізовано основні поняття, терміни, класифікація та структурні елементи туристичної інфраструктури, а також фактори, що впливають на її розвиток. Висвітлено особливості міжнародного туризму та його нерозривний зв'язок з якісним інфраструктурним забезпеченням. Значна увага приділена стану та особливостям туристичної інфраструктури Київської області. Досліджено ключові об'єкти інфраструктури, такі як транспортна система, засоби розміщення та заклади харчування також культурні та рекреаційні об'єкти. Розглянуто вплив туристичної інфраструктури на розвиток міжнародного туризму в Київській області. Проведено аналіз туристичних потоків іноземних громадян до регіону, встановлено залежність привабливості області від рівня розвитку інфраструктури. На основі проведеного аналізу сформовані перспективи удосконалення туристичної інфраструктури з метою стимулювання міжнародного туризму на прикладі Броварської громади.
Keywords: . Туристична інфраструктура, міжнародний туризм, Київська область, транспорт, проживання, харчування, культурна інфраструктура, рекреаційна інфраструктура, туристичні потоки, Броварська громада.