Гідрологічний та гідрохімічний режим річки Брусниця - Романович, Валентин Віталійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У рамках даної теми проводиться аналіз основних характеристик гідрологічного режиму річки, зокрема, зміни рівнів води, витрат води, сезонні коливання та розподіл опадів, що безпосередньо визначають водність річки. Оцінка водного балансу та аналіз динаміки рівнів води дозволяють виявити тенденції до зниження або підвищення рівня води, а також оцінити вплив антропогенної діяльності на водний режим. Дослідження також включає визначення впливу різних природних факторів, таких як кліматичні умови, характер грунтів, ландшафтні особливості та розташування річки в географічному контексті. У ході роботи буде проведено аналіз впливу господарської діяльності, таких як сільське господарство, забудова та водозабір, на зміни гідрологічного режиму.
Hydrological and hydrochemical regime of the Brusnytsia River
Keywords: річка Брусниця; гідрологічний режим; гідрохімічний режим; мала річка; русло річки